Alergia

img

AlergoClinic

Clinica de Alergologie şi Imunologie din Craiova asigura testarea şi tratarea bolilor alergice ... mai mult

img

Boli alergice

Datorita factorilor de mediu (poluanții de interior şi de exterior), alergenilor (de interior şi de exterior) şi fumatului, prevalenta bolilor alergice este in creştere. Care sunt bolile alergice la care suntem expuşi?... mai mult

img

Testarea bolii alergice

Diagnosticul bolilor alergice este un proces complex la care contribuie şi metodele de testare ... mai mult

img

Tratament

Dezvoltarea şi diversificarea metodelor de tratament contribuie la un control mai bun asupra evoluției bolii alergice ... mai mult

Ce este Alergia?

Alergiile de azi sunt afecțiuni severe care trebuie diagnosticate și tratate la timp. În lipsa tratamentului, alergia poate evolua spre forme mai severe.

 

Prevalenta bolilor alergice este în creștere. Deoarece factorii genetici acționează într-un interval de timp, se considera ca factorii de mediu (poluanții, alergenele de interior, fumatul) sunt responsabili de modificările prevalentei bolilor alergice.


Diagnosticul bolilor alergice este un proces complex la care contribuie anamneza, examenul fizic, metodele de testare în vivo și în vitro. Reacțiile alergice se pot manifesta în diverse organe și la grupe de vârsta diferite.

 

Demonstrarea implicării mecanismelor imunologice este esențială pentru a considera manifestările pacientului ca fiind de natura alergica și a le diferenția de alte reacții adverse la alimente, medicamente, la care mecanismele imunologice nu pot fi dovedite.

 

Atopia la copil constituie un factor de risc pentru dezvoltarea astmului bronșic. De aceea, este foarte importanta demonstrarea prezentei acestei condiții pentru monitorizare și tratament adecvat.

images

O persoana din cinci suferă de o boala alergica în timpul vieții. Doua treimi din pacienții cu rinita alergica suferă de una sau mai multe afecțiuni alergice concomitente: astm bronșic alergic (43%); dermatita atopica (32%), alergie alimentara (29%); urticarie (19%).

 

Îngrijorările pacienții alergici

Pacienții alergici au tot dreptul de a-și pune multe întrebări

De ce sunt alergic?

As putea evita problemele alergice?

Cum pot preveni exacerbările?

Voi transmite alergia și copiilor mei?

Cum pot fi alergiile diagnosticate?

Care este cel mai eficient tratament al bolilor alergice?

Persoanele care prezintă manifestări ce sugerează o alergie trebuie sa se adreseze medicului specialist în Alergologie și Imunologie Clinica. În urma investigațiilor efectuate și stabilirii diagnosticului, boala va fi controlată cu ajutorul tratamentelor eficiente și a cooperării intre medic și pacient.

 

Diagnostic și tratament

Dezvoltarea și diversificarea metodelor de diagnostic și tratament, experienta acumulata, schimbul de idei și accesul la informații permit realizarea unui control mai bun asupra evoluției bolii alergice.

 

Cheia succesului terapeutic asupra bolii alergice consta într-o buna cooperare intre medic și pacient, scopul fiind creșterea calității vieții.

 

Managementul bolilor atopice (alergia alimentara, dermatita atopica, rinita alergica, astmul bronșitic alergic) și alergice, trebuie sa includă:

  • un plan de tratament individualizat,

  • evitarea alergenilor inhalatori și triggerilor iritanți,

  • indicații ale imunoterapiei alergen-specifice,

  • farmacoterapie,

  • program de educație pentru pacienți (copii și adulți) și părinți.

Programează-te pentru o consultație.